Kategoriat
Tapahtumat ja juhlapäivät

Kuopion festivaalit ja tapahtumat

Kuopio tunnetaan ennenkaikkea kauniina kesäkaupunkina, mutta urheilua, kulttuuria ja muuta mielenkiintoista tapahtuu ympäri vuoden.

Kuopio Tanssii ja Soi

Kuopion Tanssii ja soi festivaaleja on vietetty jo vuodesta 1970 saakka. Fesitvaalin ohjelmistoon kuuluu tanssiesityksiä kaikista tanssin genreistä, ja lukuisista tanssikursseista, joista monet sopivat myös aloittelijoille.

Kuopio Wine Festival

Hyvän juoman, ruoan ja musiikin festivaali Kuopio Wine on yksi Suomen suurimmista viinitapahtumista. Vuonna 2020 tapahtuma jouduttiin perumaan mutta palaa jälleen kesällä 2021, jo 25 kertaa.

Kuopio Rockcock

Rockcock eli Kuopiorock on vuodesta 2003 alkaen järjestetty rock-festari Väinölänniemellä. Tapahtuma näkyy myös klubeilla ympäri kaupunkia. Musiikki painottuu metalliin ja punkiin, mutta mukana on myös suuren yleisön suosikkeja. Vuoden 2019 pääesiintyjinä nähtiin ruotsalainen Sabaton ja USA:n The Offspring.

Finland Ice Marathon

Finland Ice Marathon järjestetään luonnonjäällä Kuopion matkustajasatamassa helmikuussa. Ohjelma käynnistyy koululaisluistelulla ja pitää sisällään muun muassa nastapyöräkilpailun, kuutamoluistelun sekä potkukelkkakisan. Itse luistelut kisataan 12,5-200 kilometrin matkoilla.

Tahkolla tapahtuu kaikkina vuodenaikoina

Tahko on paljon muutakin kuin laskettelukeskus. Urheilutapahtumiin kuuluvat Tahkon Vuorijuoksu, Tahko MTB maastopyöräily, Ironman Finland sekä Watercross SM.

Urheilussa Kuopiota edustavat muun muassa seuraavat joukkueet:

  • KuPS, jalkapallo, Veikkausliigan mestari 2019
  • KalPa, jääkiekko
  • LeKa Volley, lentopallo
  • Welhot, salibandy