KIRJAKANTTI

Kirjakantin sivut ovat muuttaneet!

Löydät ne osoitteesta www.kirjakantti.fi

 

 

 

 

 

Savonia-ehdokkaat julkistettu

Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon vuoden 2016 palkintoehdokkaat on julkistettu.

Karo Hämäläinen: Yksin
Karo Hämäläisen fiktiivinen romaani kuvaa suomalaisen urheiluikonin, Paavo Nurmen, päänsisäisen maailman raastavan suorasukaisesti. Nurmesta piirtyy kuva kivikovana laskelmoijana, mutta myös itselleen säälimättömänä askeettina.

Anne Hänninen: Mustat peilit
Anne Hänninen kirjoittaa väkevästi ja kauniisti. Pitkissä kertovissa runoissaan on hän ottaa kantaa luonnon puolesta, ihmisen ahneutta vastaan.

Tatu Kokko: Rob McCool ja Krimin jalokivi
Kokko yhdistelee mytologian ja futuristisen maailman kiehtovalla tavalla, jossa tarina etenee henkeäsalpaavalla vauhdilla. Tatu Kokko on ottanut lukijansa mukaan kirjoitusprosessiin julkaisemalla käsikirjoituksensa blogissaan.

Erkka Mykkänen: Kolme maailmanloppua
Esikoisteos, jonka surrealistiset ja unenomaiset novellit luovat kuvan maagisen kiehtovasta maailmasta, jossa oudoimmatkin käänteet ovat mahdollisia.

Jari Nissinen: Paha mieli
Paha mieli on viiltävän tarkka kuvaus postmodernista Suomesta, jossa tärkeintä on päästä julkisuuteen. Narsistin sisäinen maailma piirtyy tarkkana; parisuhde, ystävät, lapsi, kaikki saavat mennä, jotta päähenkilö saa jätettyä jälkensä taiteeseen.

Markku Pääskynen: Sielut
Pääskysen Sielut on dekkarinmuotoon puettu kuvaus yhden päivän elokuulta 1986 Mikkelistä. Romaanissa pienen tytön katoaminen ja panttivankidraama yhdistyvät tiivistunnelmaisella tavalla.

Savoniapalkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Vanhemmat uutiset…