Minnan Päivien ohjelmisto julkaistu

Minnan Päivät osana Suomi 100 -juhlavuotta

 

Minnan Päivät on kulttuuria ja ajankohtaisia yhteiskunnallisia puheenaiheita yhdistelevä kaupunkitapahtuma, joka järjestetään kahdeksatta kertaa 18.-19.3.2017. Tapahtumaa vietetään tänä vuonna Suomi 100 -juhlavuoden hengessä. Kaksipäiväinen ohjelmisto peilaa aikaa, kulttuuria, savolaisuutta, naisena olemista ja ihmisoikeuksia sadan vuoden takaa tähän päivään ja hieman tulevaisuuteenkin. Tapahtumaa koordinoi Kuopio Festivals ry. Minnan Päivät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Kuopiossa Minna Canthin eli tasa-arvon päivänä, joten yllätyksiä saattaa olla luvassa..

 

18.3 luvassa on yhteisöllisiä työpajoja ja yleisöä osallistavaa ohjelmaa. Kaupunginkirjastolla rakennetaan yhteisötaideteoksena jättimäinen Minna Canth -katunukke ja Kulttuurikeskus 44:n tiloissa puolestaan sarjakuvataiteillaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen kampanjaan liittyen. VB-valokuvakeskuksella kerrotaan tarinoita naiseudesta Turinateatterin ohjaamana ja tutustutaan samalla vaikuttavaan valokuvataiteeseen. Café Smart -tiedekahvilassa voi osallistua keskusteluun rohkeista naisista hoivayrittäjinä. Ravintola Sammossa kuullaan mielenkiintoinen, Minna Canthin tuotantoon perustuva lyyrinen kirjedialogi ja Sotkulla puolestaan näyttämöllinen solidaarisuuden osoitus kaikille tekniikan henkilöille. Korttelimuseolla pääsee kuvauttamaan itsensä wanhan ajan hengessä ja tutustumaan samalla tutustumaan ilmaiseksi vanhaan miljööseen. Kaupunginkirjastolla on esillä 100 vuotta pohjoissavolaista naisenergiaa.

 

19.3 alkaa perinteisesti liputuksella, Minna Canthin patsaan seppelöinnillä ja haudalla käynnillä. Yleisö pääsee päivän aikana tutustumaan Minna Canthin taloon Kanttilaan, jossa keskustellaan talon tulevaisuudesta kahvikupposen äärellä ja kokeillaan, miltä Minnan salonki näyttää 3D:nä. Minnan Salonki -tilaisuudessa keskustellaan naisista itsenäisen Suomen rakentajina. Musiikkikeskuksella nähdään monipuolinen musiikkikavalkadi Naisen Ääni, joka pursuilee sanoja ja sointuja suomalaisuudesta ja savolaisuudesta. Sydänliiton pääsihteeri ja Suomen Akateemisten Naisten puheenjohtaja Tuija Brax saapuu esitelmöimään naisen sydämestä ja Aforismin aika -kilpailun voittaja selviää.

 

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa www.kuopiofestivals.fi/minnanpaivat/ohjelmisto tai Facebookissa www.facebook.com/minnanpaivat

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Heidi Kotikumpu                         Mira Mykkänen
Tuottaja                                         Tuottaja
044 333 8806                               044 973 2060
h.kotikumpu@gmail.com          mira.mykkanen@gmail.com

Leave a Reply


− kaksi = kuusi